TIL FORÆLDRE

Om skaberen

Nomerne er skabt af den prisvindende danske forfatter og tegner Jan Kjær. De var oprindeligt lavet som comic relief-figurer til en serie kaldet Taynikma, som var for større børn. Men Jan forelskede sig i de små figurer og syntes, at de skulle have deres egen serie. Den første bog i Nomerne-serien udkom i 2012.

Nomerne er nogle vilde og energiske skabninger, nøjagtig ligesom deres læsere. Historierne er fulde af action, og de er lavet, så de inspirerer børnenes fantasi og deres leg. Hver Nomer-historie indeholder en morale, og der er altid noget at snakke om, når læsningen er forbi.

Grundtemaet i Nomerne

Nomerne bærer seks forskellige farver masker. I overført betydning kan hver maskefarve repræsentere et menneskes hudfarve. Nomerne er meget forskellige, men hvis de arbejder sammen og respekterer hinanden, så er der ingen problemer de (vi) ikke kan løse.

Opmuntrer børns kreativitet

Jan Kjær arbejdede i starten af sin karriere for LEGO. Og netop Lego’s idé om ikke blot at underholde, men også at udvikle, er noget Jan har taget med sig i sit forfatterskab. Hver eneste bog indeholder ekstramaterialer, som kan hentes gratis: farvelægningsark, perlemønstre, opskrifter, skriveskole osv osv. Ting som opmuntre børnene til at interagere socialt og til selv at udtrykke sig kreativt.

Jan Kjær

Jan Kjær er førdt i 1971 i Danmark. Han har skrevet over 50 bøger og er udkommet i 15 lande. Hans bøger er blevet tildelt adskillige nationale priser, og han historier er lavet til film, legetøj, spil og teater.